Upp-och-ner kaka 2020-01-22

 
Upp-och-ner kaka
 
3 ägg
1,5 dl socker
150 g smält margarin
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av en apelsin
 
1 apelsin
2 msk socker
vatten
 
0,5 dl socker
margarin till formen
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Rör i smälta margarinet samt apelsinskalet. Sikta i vetemjöl blandad med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
Skiva 1 apelsin och lägg i en kastrull. Strö på 2 msk socker och vatten så det täcker bara precis skivorna. Låt koka på svag värme ca 8 minuter. 
Smöra en rund form ca 20-22 cm diameter. Strö ut 0,5 dl socker i formens botten, lägg på apelsinskivorna och häll över smeten. Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 35-40 minuter. Pröva med stickan om kakan är färdig. Låt svalna något innan du vänder den upp och ner.
Gör den här kakan med vanliga apelsiner men blodapelsinerna är ju så fina nu så bakade med dem...
 
Underbar väder ute ska nog cykla till Yinyogan idag !!!!!
 
 
köpte några körsbärskvistar och nu kommer några blommor...
 
ha det så gott !!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0