Stan o landet..2019-05-07

26/4 akupunktur...
 
landet på helgen..
 
 
gjode en riktigt god zucchinifritatta..
 
Zucchinifritatta
 
1 zucchinin, riven
1 salladslök, hackad
Herbamare örtsalt
4 ägg
70 g mandelmjöl
 140 g bacon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin och hacka salladlöken. Vispa ägg lätt och blanda i mandelmjölet och sist zucchinin och löken. Stek baconet i sitt fett o lägg på hushållspapper och lägg i smeten. Krydda. Lägg i en ugnsform ca 18X25 cm. Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 35-40 minuter. Blev riktigt god !! Man behöver inte ha något kött i ...
 
 
pepparrot från förra året...nya fina blad...
 
 
havtorn..hoppas får några bär kanske nästa år... fick två små sidoskott från grannen...
 
 
kommer inte ihåg vad växten heter men planterade de förra året o de blommar...
 
 
libbstickan är så kraftig o fin...
 
 
hittade en fyrklöver oxå..
 
 
plockade ramslök och frös in lite..annars blir den dålig..har så mycket..
 
29/4 nya prover på Angereds sjukhus..
 
 
 
30/4 besökte fysioterapeuten Ethel på Mölndals sjukhus..hon fick en orkidé av mig..
åkte sedan till landet över Valborg..
 
2/5 akupunktur igen..
 
3/5 träning med fysioterapeuten ..marklyft 30 kg...
 
landet över helgen...
 
 
hagel....
 
 
bakade glutenfria kanelbullar
 
Glutenfria kanelbullar 16 st
 
2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl kokossocker
1 ägg
1-2 tsk kardemumma
3/4 tsk salt
6 dl glutenfri mjöl
50 g margarin
fyllning:
50 g margarin
0,5 dl kokossocker
ca 2 msk kanel
pensling :
ägg
 
Blanda jästen i 37 gradigt mjölk. Tillsätt socker, ägg, kardemumma och salt. Blanda i mjölet och sist mjuk margarin. Låt jäsa 30 minuter. Kavla ut degen till ca 30X50 cm stor. Bre mjuka margarinet på och strö på kanel/sockerblandning. Rulla från långsidan och dela till jämna bitar. Lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
 
samt..
 
 
glutenfri banankaka...
 
Glutenfri banankaka
 
3 bananer
2 ägg
1 dl mjölk
3 msk kokosolja
3 msk kokossocker
2 dl glutenfri mjöl
2 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk kanel
1/4 tsk salt
dekodering:
1 banan
 
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa bananer med en gaffel. Blanda i ägg, mjölk o smält kokosolja.
Blanda ihop mjölen med bakpulver och kryddor och tillsätt i smeten. Häll i bakpapperklädd brödform och dela bananen och lägg på. Grädda i 175 grader ca 45-50 minuter. pröva med en sticka. Riktigt god !!!
 
5/5 var jag på Workshop i Kronhusbodarna..Lappa och laga med Sashiko..ledare Johan Åberg..#dyeforindigo...
 
 
 
 
 
6/5 träning med fysioterapeuten..ont i handleden så jag skippade marklyft o handträning..
 
 
ny tefavorit... köpte ett kilo som jag brukar hos Tekultur...
 
gjorde bordsvatten med: blåbär, jordgubbar, rosmarin, citronjuise o vatten...
får stå över natten i kylen och silar den sedan...gott !!
 
 
i morgon läkarbesök på Mölndal ang. handleden....får se om det är samma visa igen..vänta o se...trött på detta..
 
9/5 akupunktur på morgonen o sedan ska jag åka till Mölnlycke o träffa en kompis..hon har alzheimers..
 
helgen blir det nog landet igen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0