Smått o gott 2019-03-04

var på Mölndal i onsdags och eftersom det var så fint väder promenerade jag från sjukhuset till Korsvägen..plötsligt landade en rätt så stor svart fågel på ån och sedan gick den upp och bredde ut sina vingar...
 
 
har aldrig sett sådan tidigare och la ut på facebook om vad den kunde vara för sort..fick svar att den heter" Ålakråka "...
 
var förra veckan och prövade på Soma moves på Kristinedal..kunde inte göra allt pga handleden men hängde med rätta så bra ..
 
 
i torsdag var jag en tur i stan...köpte en bok av en kompis..
 
 
samt fotade lite...
 
 
härligt väder !!!!!!!
 
landet i helgen och massor av våriris och
crokusar och annat på gång...
 
 
 
 
ramslök !!!! 
 
i dag Mölndal igen och gjorde zucchiniost !!!
 
 
jättegott !!
 
Zucchiniost
 
5 dl zucchini, skalad o delad i ca 1x1 cm bitar
1 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk smält kokosolja
2 tsk citronjuice
0,5 tsk ättika 12%
2 msk näringsjäst ( Bjäst)
4 msk gelatinpulver
2-3 msk finhackad ört, t ex gräslök
 
Skala och dela zucchinin i små kuber ca 1x1 cm, undvik mitten med kärnor. Koka i lite vatten ca 5 min tills zucchinin är mjuk. Häll bort vattnet och låt svalna.Lägg zucchinin i en mixer eller mixa med stavmixer tillsammans med vatten, salt, kokosolja, citronjuice och ättika till en jämn smet. Tillsätt näringsjäst och gelatinpulver och mixa i ytterligare 15 sekunder. Blanda i ört/gräslök och rör om. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper. Hade en liten avlång brödform. Låt stelna i kylen i ca 4 timmar. Vänd upp på en fat och dela i mindre bitar. Går bra att hyvla med osthyveln.
 
receptet är från boken : Det autoimmuna köket av Cecilia Nisbet Nilsson
 
jag ska försöka köra minst fyra veckor med autoimmuna kost...i boken finns det bra recept !
 
 
ha det så gott !!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0