autoimmun mat 2019-03-06

frukost i dag: 
 
 
1 avokado
1/2 banan
1 kiwi
1 nypa salt
2 msk kokosmjölk
 
Mixa alla ingredienser. 
 
lunch i går:
 
 
1 port.
ca 100 g lövbiff
1 salladslök
1 msk olivolja till stekning
salt
200 g blomkål
2 morötter
1 dl röd surkål 
 
Skär köttet i mindre bitar och stek den med hackad salladslök. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka ca 10 min.Skala och skär morötterna i stavar och koka ett par minuter. Häll bort vattnet och lägg allt på en tallrik.
 
middag i går:
 
 
fisksoppa 2 port
 
1 gul lök
1/2 paket saffran
1 msk dragon
1 tsk salt
1 knippe persilja
2 msk olivolja
3 morötter
3 palsternackor
1 sötpotatis
4 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 citron, saften
200 g torsk eller annan fisk
100 g räkor med skal
 
Finhacka löken och fräs på låg värme i en stor kastrull. Tillsätt saffran, dragon, salt och klipp ner persilja ( spara lite för dekoration). Låt allt steka ihop lite. Skala och skär morötter, palsternacka och sötpotatis i små kuber ca 1x1 cm. Lägg i kastrullen med lök och bryn tillsammans. Täck grönsakerna med vatten, tillsätt kokosmjölk och citronsaft. Salta och låt puttra ihop tills grönsakerna är mjuka. Smaka av och salta ev lite till. Skölj fisken och skär den i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg fisken i soppan och låt sjuda några minuter. Lägg i räkor och värm och servera. Toppa med persilja.
 
Ska till Mölnlycke i morgon och äta lunch ute med en kompis. Men till middag blir det kyckling...
 
 
 
ha det gott 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0