Blandat kompott 2019-02-12

var på landet helgen 1-3/2...hyffsad väder och tog en promenad..
 
 
kunde inte låta bli utan det blev en snögubbe oxå...
 
 
inget badväder...
 
 
tungan rätt in i munnen...
 
 
passade på att fresa upp mattan när det var minusgrader...
 
hade grannarna på fika och bakade en frukttårta..
 
 
har lappat och lagat lite..
 
 
tyget köpte jag i Nozawa onsen i våras...
 
 
två par jeans har fått nya lappar och broderat med sashiko....tre kidneybönor i en skål heter motivet...
 
 
klädde om garderobsdörrar med tapet som jag köpte på rea några år sedan...
 
 
nästan torra tulpaner men ändå fina....
 
förra veckan blev det rätt så bra med träning: må på gymmet på Kristinedal, ti aqua-jogging och simning på Kristinedal, on o to bassang och arbetsträning  i Mölndal..
 
Lilla J var hemma o i söndags och det blev lax mm..
 
 
det är så gott :lax med mögelost o tomat...
 
 
Syrlig citronkladdkaka med kolasås 
 
175 g smör
3 ägg
3,5 dl socker
rivet skal av 1 citron
2,5 msk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
kolasås på tub
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Rör samman ägg och socker. Tillsätt citronskal och saft. Blanda mjöl med vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll i en smord och bröad form, 22-24 cm diameter, med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Ringla på önskad mängd kolasås. Grädda ytterligare 5 minuter.
 
Kardemummaskorpor
 
25 g jäst
100 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 dl honung
1 msk kardemumma
7-8 dl vetemjöl
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret ochtillsätt mjölken. Värm till 38 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, honung, stött kardemumma och mjöl. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölad bord och dela till två släta längder och lägg på en plåt med bakpapoper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla längderna med uppvispad ägg och grädda i 13-15 minuter. Låt svalna. Dela länderna på mitten och skär i 3 cm tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp på plåtar. Torka i ugn på 100 grader tills de är torra och lätta ca 1 timme.
 
blev riktig goda..
 
 
he det tills nästa gång....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0