Landet och hemma mm..2019-04-14

I söndags var Lilla J hemma och jag gjorde lax med mögelost och småtomater i ugnen med ugnsrostade småpotatis...
 
 
till efterrätt blev det japansk cheesecake...
 
 
Japansk cheesecake
 
5 ägg
150 g vit choklad
200 g cream cheese naturell
skal av 1 apelsin
lite kardemumma
 
Sätt ugnen på 170 grader. Täck botten med bakplåtspapper ( springform ca 20 cm diameter ) och gör en skal utanpå av aluminiumfolie. Det får inte komma vatten i formen !! Skilj vitor och gulor. Vispa vitor till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Vispa gulorna och vispa i creamcheese, skal av apelsinen samt kardemumman och smält choklad och blanda väl. Blanda i vispade vitorna i 3 omgångar. Häll smeten i formen och lägg formen på djup bakplåt och häll på kokande vatten i bakplåten. Grädda i vattenbad 170 grader i 15 minuter, sänk värmen till 160 grader och grädda 15 min. Stäng värmen och låt formen vara i ugnen 20 minuter till. Låt svalna och servera med bär och strö på florsocker.
 
var så sugen på färska rekor en dag..
 
bröd, pumpaaioli och räkor... bara så gott...
 
Pumpaaioli ca 4 port.
 
500 g pumpa
1 msk hackad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
Skala pumpan, skär i bitar och koka mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentilgt. Repa och hacka rosmarin, pressa vitlöken och mixa allt med pumpan. Smaka av.
Passar bra och doppa potatisklyftor, kött mm
 
en dag blev det stekt strömming..
 
 
brukar ha tångkaviar och massor av dill mellan ...så gott !!!
 
I tisdags var hos läkaren ang min hand...han rekommenderade mig ta kontakt med försäkringsbolaget ang. invaliditeten med handen...ser inte så att jag kommer att kunna använda handen som tidigare...inte så roligt att höra...
 
men i fredags var jag med Lilla J på Arken Spa...
 
 
var där ca 8.30 och åt frukostbuffé och sedan gick vi till spa...massor av olika saker : bastu, bassänger mm..alla behandlingar var fullbokade så vikunde inte boka någon behandling men det var bra ändå...sedan ca 12.30 fick vi lunchbuffé....maten var gott !!! Mycket prisvärt...en förmiddag i spa med frukost o lunch kostade 695:-/person...
 
sedan åkte vi till landet igen...
 
prövade göra hemmagjorda Bounty..
 
 
Bounty ( blev ca 14 st ca 5 cm långa bitar)
 
2 dl dadlar utan kärnor
1 dl kokoskräm ( det krämiga i en burk kokosmjölk)
200 g riven kokos
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk malen kanel
ca 200 g mörk choklad
 
Mixa allt utom chokladen till en jämn degmassa. Platta ut den till lagom tjock och stor fyrkant. Ställ i kylen minst en timme. Skär i lagom stora bitar. Smält chokladen i vattenbad, doppa bitarna en i taget och ställ i kylen för att stelna. Blev jättegoda !!!!
 
 
 
så fina jordmandel..och allt vad jag planterat har tagit sig !!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0