Lite här och där...2019-04-25

15/4 akupunktur
18/4 träning med fysioterapeuten samt
tur till Mölnlycke..
 
 
tre lussekatter för 12:-...konstigt i april men....
 
 
 
fina blommor...
 
 
rätt så orädda rådjur...
 
 
härlig dag...
 
19/4 lite "påskmat"
 
 
äggcocotte..
 
 
+ färska räkor o aioli...
 
sedan landet 
 
 
så ljuvliga tulpaner...
 
 
lite finsk påskmat: memma med grädde...
 
 
på påskafton tändes brasar ca kl. 21.00 och kl. 23 kom det två brandbilar...någon hade ringt till brandkåren..tror att branden var under kontroll ...
 
på påskdagen tur till Torpa samt till Bokenäs...
 
 
annandag påsk tur till Lerum..
 
23/4 var o klippte mig ..
24/4 träning med fysioterapeuten
punka på cykeln o tur till Gamlestaden o fick däcken fixad...365:-...
 
i dag har bara tagit det lugnt.. i morgon blir det akupunktur igen...
 
 
skulle behöva lite regn ..
 
 
 
 
 
 

Landet och hemma mm..2019-04-14

I söndags var Lilla J hemma och jag gjorde lax med mögelost och småtomater i ugnen med ugnsrostade småpotatis...
 
 
till efterrätt blev det japansk cheesecake...
 
 
Japansk cheesecake
 
5 ägg
150 g vit choklad
200 g cream cheese naturell
skal av 1 apelsin
lite kardemumma
 
Sätt ugnen på 170 grader. Täck botten med bakplåtspapper ( springform ca 20 cm diameter ) och gör en skal utanpå av aluminiumfolie. Det får inte komma vatten i formen !! Skilj vitor och gulor. Vispa vitor till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Vispa gulorna och vispa i creamcheese, skal av apelsinen samt kardemumman och smält choklad och blanda väl. Blanda i vispade vitorna i 3 omgångar. Häll smeten i formen och lägg formen på djup bakplåt och häll på kokande vatten i bakplåten. Grädda i vattenbad 170 grader i 15 minuter, sänk värmen till 160 grader och grädda 15 min. Stäng värmen och låt formen vara i ugnen 20 minuter till. Låt svalna och servera med bär och strö på florsocker.
 
var så sugen på färska rekor en dag..
 
bröd, pumpaaioli och räkor... bara så gott...
 
Pumpaaioli ca 4 port.
 
500 g pumpa
1 msk hackad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
 
Skala pumpan, skär i bitar och koka mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentilgt. Repa och hacka rosmarin, pressa vitlöken och mixa allt med pumpan. Smaka av.
Passar bra och doppa potatisklyftor, kött mm
 
en dag blev det stekt strömming..
 
 
brukar ha tångkaviar och massor av dill mellan ...så gott !!!
 
I tisdags var hos läkaren ang min hand...han rekommenderade mig ta kontakt med försäkringsbolaget ang. invaliditeten med handen...ser inte så att jag kommer att kunna använda handen som tidigare...inte så roligt att höra...
 
men i fredags var jag med Lilla J på Arken Spa...
 
 
var där ca 8.30 och åt frukostbuffé och sedan gick vi till spa...massor av olika saker : bastu, bassänger mm..alla behandlingar var fullbokade så vikunde inte boka någon behandling men det var bra ändå...sedan ca 12.30 fick vi lunchbuffé....maten var gott !!! Mycket prisvärt...en förmiddag i spa med frukost o lunch kostade 695:-/person...
 
sedan åkte vi till landet igen...
 
prövade göra hemmagjorda Bounty..
 
 
Bounty ( blev ca 14 st ca 5 cm långa bitar)
 
2 dl dadlar utan kärnor
1 dl kokoskräm ( det krämiga i en burk kokosmjölk)
200 g riven kokos
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk malen kanel
ca 200 g mörk choklad
 
Mixa allt utom chokladen till en jämn degmassa. Platta ut den till lagom tjock och stor fyrkant. Ställ i kylen minst en timme. Skär i lagom stora bitar. Smält chokladen i vattenbad, doppa bitarna en i taget och ställ i kylen för att stelna. Blev jättegoda !!!!
 
 
 
så fina jordmandel..och allt vad jag planterat har tagit sig !!!
 
 
 

Ljuvliga dagar..2019-04-05

var i Mölnlycke i torsdags förra veckan och hälsade på min kompis..bra väder o vi gick till Råda Säteri ..stället var stängt pga reparation så vi fick inget kaffe..men på vägen dit såg vi vårens första ..
 
 
vitsippor !!!!
 
åkte till landet i helgen och hade tur med vädret..
 
 
fina påskliljor...
 
 
en tur till Lottas Bak&Form och pumpasemla (världens bästa semal !!)...har kört autoimmunkost fyra veckor och unnade mig detta...så gott !!!!
 
planterade några blommor...
 
 
 
 
gillar blåsippor och nu växer det lite på tomten...
 
 
kinesik smörboll...får se om den överlever...
 
 
ramslöken bara växer och växer får skörda redan...
 
 
beställde lite mera frön..
 
 
 
 
 
hoppas allt tar sig...
 
i måndags var jag på Kristinedal och gymmade och simmade...
 
i tisdags fick andra gången akupunktur för min rygg...
 
nu till helgen blir det landet igen..
 
nästa tisdag ska träffa en läkare på Mölndal och få min slutdom gällade handen..tror att detta blir inte bättre..vet ej om jag ska tjata om att de ska ta bort metalplattan eller inte..vissa har blivit bättre men inte alla och genomgå en operation till är inte så lockande...kan fortfarande inte knyta handen och tummen sitter fortfarande lite mitt i handen...
 
 
bakade en kardemummakaka och den är så god !!
 
Kardemummakaka
 
2 stora mogna bananer
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl rismjöl
1 dl jordmandelmjöl
2,5 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver 
2 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananer. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan i mosad banan och lättvispad ägg. Häll i en form, strö lite kokos över och grädda i nedersta falsen av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan är jättegod !!!
 
tipsar om några bra böcker:
 
 
gjorde kardemummakakan ( med lite egen variant) från boken samt den har många goda efterrätter, kokosbollar, chokladmousse, hallonmousse mm...tom Stora J äter med förtjusning...
 
 håller på och läser Maria Borelius andra bok:
 
 
har läst ettan 
 
 
och gillade den...hoppas tvåan är lika bra...
 
 
Stora J och jag med morgongymnastik...
 

RSS 2.0