Dagens mat....2015-03-22

Stora J fick vad han ville: lövbiff med persiljesmör och klytpotatis...
och jag fick vad jag ville: laxsallad...
 
 
gjorde en laxsallad: isbergssallad, gurka, kronärtskockahjärtan, varmrökt lax, vaktelägg och dill samt pressade en halv apelsin över hela härligheten...
 
till efterrätt blev det: maränger, bär och mascarponekräm...( recptet se 2013-08-24..Hannu Sarenströms recept  från boken Sommarkalas..) köpte årets första jordgubbar..helt ok..
 
 
när man frossar så ska man göra det rejält så jag bakade en Jordnöts -& hallonpaj till kaffet/te ...
 
 
Jordnöts -&hallonpaj
 
2 msk kokosfett
2 msk honung
1,5 dl jordnötssmör, osötat
2 dl havregryn, glutenfria
1,5 dl mandelmjöl
250 g frysta hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosfett, honung och jordnötssmör i en kastrull. Rör om. Blanda ned andelmjöl och havregryn. Lägg hallonen i en kokosfetsmord pajform. Täck hallonen med blandningen. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Servera med vispad grädde eller kokkosgrädde...
Pajen är glutenfri...och bara lite socker i form av honung..
 
Moikka !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0