Gårdagens middag 2015-01-01

B & B skulle kommit till oss men vi åkte till dem istället...
hade med mig maten...bilderna är från idag eftersom glömde fota i går men tog några foton i dag ...
 
 
var i Saluhallen och köpte en bit kottlettrad utan ben...skär den, pankade till den och fyllde med pancetta, torkade tomater, timjan, oregano, spiskummin o lite salt & peppar...
 
 
in i ugnen 125 grader ca 3 timmar....
 
 
 
potatisgratäng, sallad ( rödkål, salladskål, apelsin, granatäpple o dressing: apelsinsaft, olivolja, honung, salt & peppar), beasås, svartvinbärsgéle....köttet var ju hur gott som helst !!!
 
efterrätten blev citronmousse med granatäpple... ( sorry ingen bild)...
 
Citronmousse med granatäpple... 4 port.
 
250 g mascarpone
1,5 dl gréme fraiche
0,5 dl socker
finriven skal av 2 st citroner
3 msk pressad citronsaft
granatäpple & klementin
 
Vispa mascarpone, créme fraice, socker, citronskal o saft. Spritsa blandningen i serveringsskålar/glas. Dekorera med klementinskivor o granatäpple...Låt stå i kylen en liten stund före servering...
Gott o friskt !!!
 
I dag gjorde jag äpplekaka till efterrätt...
 
 
Knäckig äpplekaka
 
1 ägg
2 dl socker
1 dl smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 äpplen
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg med socker till vitt och pösigt. Blanda i smöret o vetemjölet blandad med bakpulver o kardemumma. Häll smeten i en smord, bröad rund form. Lägg äppleklyftorna på kakan och grädda i 175 grader ca 40-50 minuter. Kakan pöser upp lite i ugnen men sjunker ihop när man tar ut den. Kakan blir rätt så söt och kompakt...Servera med vaniljsås...
 
 
Moikka !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0