Dagens kaka ...2015-01-19

Såg i helgens Två Dagar ( GP ) ett recept som var lockande..Ricottakaka med apelsin och kokos..
 
 
Ricottakaka med apelsin och kokos  10-12 port.
 
4 ägg
3 dl socker
250 g ricotta
100 g smält smör
2,5 dl nypressad apelsinsaft
riven skal från en apelsin
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl kokosflingor
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt ( 2 min med elvisp). Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinsaft och riven skal. Tillsätt vetemjöl blandad med bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt kokos. Smörj en 2 l sockerkaksform och bröa med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 50 minuter. Pröva med en sticka.
Pudra med florsocker före servering.
Ska ta med mig till jobbet i morgon..får se va de tycker..
 
Moikka !!!
 
P.S tränade med min PT i dag..fick nya övningar..speciellt för magen..kanske får jag fram sexpacken under allt fett... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0