Biff Stroganoff...2015-02-01

Rätten uppfanns av greve Alexander Grigorjevitj Stroganovs kock i slutet av 1800-talet..namnet på kocken finns inte bevarat...och det finns olika versioner av rättens ursprung men här är en: Stroganov hade "öppet hus" i Odessa, dvs varje bildad o välklädd person kunde komma dit och äta lunch. Kocken utvecklade därför en ny rätt som skulle passa för en sådan måltid: den skulle vara lätt att dela i portioner, den skulle vara en nyhet i matlagningskonsten, den serverades med köttet i såsen ( inte som på franskt vis med såsen brevid ) och den var välsmakande...i dag finns det massor av varianter av rätten både med korv och kött...
 
 
Biff Stroganoff 3 port.
 
ca 400 g lövbiff
1 röd lök
50 g margarin
ca 1 msk vetemjöl
3 msk tomatpuré
2 dl gräddfil
salt o svartpeppar
 
Skär köttet i små bitar. Hacka löken och stek den i margarinet en liten stund. Blanda vetemjölet med köttet och lägg ovanpå löken i stekpannan. Stek en liten stund så att köttet har skiftat färg. Blanda i tomatpuré, gräddfil och krydda. Låt småkoka ca 15 minuter. Servera med potatis och smörgåsgurka...Gott !!!
 
Moikka !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0