Apelsin - mandelkaka...2015-02-03

 
Apelsin - mandelkaka ca 12-14 port.
 
175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
80 g mandelmjöl
3 tsk bakpulver
2 dl grekisk yoghurt
riven skal av 1 apelsin
3 msk nypressad apelsinsaft
 
florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda vetemjöl med mandelmjöl och bakpulver. Blanda yoghurten med apelsinskal och saft. Tillsätt mjölblandningen varvat med yoghurten. Blanda till en jämn smet. Häll i en smord och bröad (löstagbar botten ) rund form ca 26 cm diameter. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 45 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Låt svalna och pudra med florsocker före servering. 
 
 
gott !!! fast smakade inte så mycket apelsin...
 
var på torget i dag och kunde inte låta bli..det var tusen år sedan jag åt...så det belv dagens lunch..
 
 
med socker och kanel..mmmm
 
 
Moikka !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0