Landet..2014-09-27

Åkte till landet i går ....
 
 
en omgång kanel&sockerskorpor...
( köpte 2 st släta vetelängder, skivade dem ca 1 -1,5 cm tjocka, la på bakpappersklädda plåt, blandade socker o kanel och la ovanpå varje skiva...in i ugnen ca 100 grader ca 35-40 minuter ) så goda !!!!
 
 
Lite kvällsgott:
 
 
 
 
så gott !!!!
 
Bakade en hasselnötskaka ( receptet är från "Syditaliens kök och skafferi" av Hannu Sarenström o Sanna Töringe ) på lördagmorgon...
 
 
Hasselnötskaka 8-10 pers.
 
4 ägg
200 g socker
200 g hasselnötter
 
ricottaost
1 liten burk mandarinklyftor
florsocker
riven mörk choklad
 
Sått ugnen på ca 180 grader. Mal hasselnöttern. Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner malda nötterna i äggsmeten, vänd ner försiktigt vitorna. Häll smeten i en smord och bröad form, 23 cm i diameter. ( hade bakpapper i formen ). Grädda i nedersta falsen i 180 grader ca 35-45 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.
Mixa ca 7-10 mandarinklyftor och blanda med ricotta. Ta i en msk florsocker och smaka efter om det behövs mer. Servera kakan med ricotta/mandarin och toppa med riven choklad samt ha resten av mandarinklyftor till...
 
 
 
Lilla J & K kom till landet o de fick klyftpotatis, stekta kotletter och rödkål/apelsinsallad... och till kaffe/te en bit av hasselnötskakan...
 
 
Planterade:
 
 
och
 
 
Så underbara höstfärger !!!
 
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0