Landet..2014-09-13

Åkte till landet i fredags ...
 
 
en ny blomma i rabatten och vet ej varifrån den har kommit dit....
 
 
grannens hus på gång...
 
 
de hade en man på bygget tidigt imorse ....troligen klar i febr-15...
 
 
höst på gräsmattan...
 
 
underbara höstfärger i gärsgård...
 
 
och uppe i träden...
 
 
underbara färger i rabatterna också...
 
 
 
 
sådde mera akleijor...samt bakom lekstugan ramslök...
 
 
litet experiment...
 
 
så här ser det ut från oss framsidan mot grannar...inga gatuljus utan bara ljus från husen rätt så långt borta...underbar tystnad också...
 
 
köpte några nya ljus från Rusta...vit och
 
 
grön...härlig spegling av ljusen mot marken...
 
dagens mat blev det hemmagjorda kryddjärpar..
 
 
Kryddjärpar 9 st.
 
0,5 dl ströbröd
1,5 dl grädde
salt
nymalen kryddpeppar
torkad ramslök
grekisk kryddblandning
1 ägg
ca 450 g köttfärs
fyllning:
1 liten rödlök, hackad
persilja, hackad
1 rökt vitlöksklyfta, pressad
 
ca 1,5 dl grädde
Herbamare örtsalt
 
Häll ströbröd i en skål och blanda med grädde . Tillsätt kryddorna och ägg samt köttfärsen och blanda allt väl.
Platta till köttfärsen på skärbreda som är sköljd med vatten. Skär färsen i ca 9-10 bitar. Blanda hackad lök med persilja och vitlöken. Dela den på varje bit. Rulla ihop och "smeta"skarvarna med vatten i händerna. Stek järparna i lite margarin. När de är färdiga ta bort dem från stekpannan. Torka bort fettet och häll i grädden. Koka upp och smaksätt med Herbamare. Lägg i järparna och låt småputtra några minuter. Servera med kokt potatis och sallad/grönsaker.
 
 
till efterrätt blev det...
 
 
glassbåt...
 
det var riktigt varm att sitta ute och gotta sig...
 
P.S använde elktrisk häggsax för första gången i mitt liv..tog ner vass från dikena...
 
Hej Då !!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0