Hos Lotta...2014-10-18

Bilder från surdegkursen idag...
 
 
här är Lotta som berättar om olika surdeg...
 
 
"ljus " surdegskultur...
 
 
råg surdegskultur...
 
 
titta så fin den är...
 
 
med skållad korn o pumpafrön...
 
 
med råg o linfrön
 
 
brytbröd i en korg..
 
 
o färdig...
 
 
"kräfta"...
 
 
o färdig...
 
 
Lotta visar hur fin degen har "jäst" har fina "bubblor"... till vänster en toppning: speltflingor o pumpafrön..
 
 
alla gjorde en deg från grunden...mjöl på bordet..en grop i mitten o ca 1 dl surdeg..försiktigt med fingarna  blanda mjölet med o lite vatten och salt...som vi fick ta med oss hem...la den i kylen o ska ta ur den i morgon..jäsa o baka ut några frallor...
 
 
kanske Årets julklapp: torkad surdegskultur...man lägger lite i skålen..
 
 
fyller på vatten o efter ett par timmar har man levande surdeg igen...bra också när man åker på semester o då behöver man inte lämna sin surdeg på hotell...
 
 
vi bakade frallor med olika surdeg o prövade med olika toppning...
 
 
våra pain riche...snygga !!!
 
 
 
olika bröd som vi bakade...
 
 
o lite till...
 
 
snygg "segelbåt"...
 
 
underbara "bubblor" i brödet...o helt utan jäst !!!
 
sist bakade vi...
 
 
rågknäckebröd med linfrö, solrosfrö, sesam o naturligtvis rågsurdeg.....
 
 
om man har lite bröd över..
 
 
kan man torka det.. tunna skivor o ha med 
 
 
olja, salt o kryddor...
 
eller ..
 
 
blöt salt med timjan...
 
Helt underbar kurs o Lotta förklarade så bra om saker o ting...
 
Kan verkligen rekommendera !!
 
Nu ska jag sätta mig o njuta av goda brödet med lite god ost o marmelad...
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0