Dagens maltesisk mat o bakning...2014-10-12

 
Mat från Malta: gräddig spenat med stekt ägg o tomater... 1 port.
 
2 småpåsar á 65 g babyspenat
2 salladslökar
lite Herbamare örtsalt
rev lite muskotnöt 
lite smör
1 stekt ägg
 
Skölj spenaten och lägg i en kastrull utan vatten. Det tar bara några minuter när spenaten börjar krympa. Ta från spisen och häll spenaten i en sil och låt rinna av. Lägg i kastrullen en liten klick smör och hackad salladslök. Rör om och tillsätt spenaten. Smaka av med Herbamare och muskott. Tillsätt ca 1 msk grädde och låt koka upp under omrörning. Stek ett ägg och lägg ovanpå spenaten på tallriken. Gott!!!!
 
 
Apelsinkaka från Malta..
 
250 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
4 ägg
180 g socker
120 g rumsvarmt margarin
60 g rumsvarmt smör
1 msk rapsolja
2,5 krm glykos
saft av en halv apelsin
skal av 1 apelsin
0,5 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda bakpulver med vetemjölet. Vispa ihop  maragrin , smör och socker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Tillsätt riven apelsinskal ( lämna lite för dekoration), vaniljpulver, olja och glykos. Rör i vetemjölet och sist apelsinsaften. Om smeten verkar för tjock tillsätt lite mer apelsinsaft.
Häll smeten i en smörd, och mjölat bakform. ( Hade en avlång bakform ). Grädda i 180 grader i nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Vänd och dekorera med riven apesinskal..   
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0