Dagens bakning...2014-10-21

 
Physalis- kesella paj ca 10-12 bitar
 
1 färdig pajdeg
Fyllning 1:
200 g physalis, spara några till dekoration
1 dl socker
2 msk vatten
2 msk maizena + lite vatten
Fyllning 2:
250 g kesella
1 ägg
0,5 dl mjölk
o,5 dl socker
 
Ta fram pajdegen ca 10 min innan användningen. Sätt ugnen på ca 180- 200  grader.
Ta bort skyddsbladen från physalis, dela dem och lägg i en kastrull.
 
 
 
Tillsätt socker och vatten och låt koka upp så att sockret löser upp sig. Ta kastrullen från plattan och mixa med en stavmixer. Lägg tillbaka kastrullen på plattan. Häll maizena blandad med lite vatten som en tunn stråle och rör om. Låt koka ett par minuter. Låt svalna.
Lägg pejdegen på en pajform antingen rund eller rektangulär. Vik kanterna lite och nagga. Häll physaliskräm på botten.
 
 
Blanda kesella, ägg, mjölk och socker och häll blandningen över.
 
 
Grädda i ca 180-200 grader ca 20- 35 minuter beroende på botten. Låt svalna. Dekorera med några physalis.
Självklart kan man göra en egen pajbotten.
 
Ska ta med mig detta till jobbet ...får se va de tycker om den...
 
 
Citron-vallmokakor  ca 35 st.
 
200 g vit choklad med citron smak
100 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
ca 1 msk finriven citronskal
1 ägg
ca 5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vallmofrön
 
Smält chokladen i en vattenbad eller i micron. Vispa margarin, socker och citronskal tills blandningen är vit och fluffig. Häll ner chokladen och vispa väl. Vispa ner ägget. Vänd försiktig ner vallmofrön, vetemjöl blandad med bakpulver och arbeta med degen så att den känns jämn och fin. Forma till en ca 35 cm lång fast rulle, plasta in den och ställ i kylen för minst en halvtimma.  Sätt ugnen på ca 180 grader. Skär knappt ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. De flyter ut lite. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter eller tills de fått lite färg på kanterna. Låt svalna.
 
kakorna är helt ljuvliga !!!
 
Hej Då !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0