Söndagsmiddag 2014-05-18

Stora J gillar ju kött och var på Saluhallen och köpte ryggbiff á 225 g... köttet kom från Tjolöholms gård o är verkligen närproducerat...
 
 
täckte köttet med timjan, rosmarin och ramlök...gjorde några snittar på ytan så att köttet skulle få lite mera smak...serverades med klyftpotatis, beasås och päron/rödlöksallad...gott !!!
 
Till efterrätt blev det vaniljglass med jordgubbar och äpplemynta...mmm
 
 
 
 
Marinerad rödlök  
 
2 st stora rödlök
3 msk balsamvinäger
0,5 dl olivolja
salt o svartpeppar
några oliver med citron
lite oregano
 
Skiva löken tunt och lägg i en sil och skölj under rinnande vatten. Lägg i en skål.
Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, peppar samt oregano. Skiva oliverna tunt och blanda ihop med löken och marinaden. Blanda väl. Lägg i en burk och låt stå helst över natten innan servering.
 
Päron/rödlöksallad 2 port.
 
1 fast päron
ca ½ kruka krispsallad
marinerade rödlök
 
Skölj och riv salladen. Hyvla med osthyveln päronen och blanda med salladen och lagom mängd marinearde lök.
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0