Dagens middag o bakning..2014-03-09

Hade några fina köttbitar i frysen och gjorde "bea"sås och klyftpotatis till...
 
 
till kaffe/te blev det Cheesecake med blåbär och citron...hittade receptet på "Buffe" nr 2/2014 och gjorde om den lite..
 
Cheesecake med blåbär och citron 8 bitar
 
Toppning:
250 g tinade blåbär
0,75 dl färskpressad citronjuice
1 dl socker
Botten:
200 g mördegskex (hade Brago)
100 g smält margarin
Fyllning:
250 g mascarpone
2,5 dl créme fraiche
2 msk florsocker
finriven skal av 1 citron
 
Lägg blåbär, citronjuice och socker i en kastrull. Låt småkoka ca 15 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Ställ i kylen. Mixa kexen ( jag mortlar dem) till fina smulor eller lägg dem i en fryspåse och smula dem med en kavel. Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta margarinet. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en form med löstagbar botten. (Hade en avlång form 11x35 cm med lös botten).
 
Vispa mascarpone och créme fraiche till en slät blandning i en bunke. Rör i florsocker och citronskal och vispa igen. Smaka av och tillsätt ev. mer florsocker. Bred fyllningen över botten och jämna till.
(sorry lite oskarp bild..)
 
Täck sedan fyllningen med ett lager av blåbärsblandningen. Låt kakan stå i kylen minst 3 timmar, tills den har stelnat. 
 
 
helt godomlig god cheesecake !!!!
 
Hej Då !!!
 
 
Broccoligroddar idag kl. 10.00
 
samt kl. 18.50 och de är nu ca 2-3 cm höga...
 

de får växa till sig innan skörden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0