Dagens meny: Biff Rydberg och clafoutis med blåbär 2014-03-23

 
Biff Rydberg á la Kurisutina 2 port.
 
4 råa potatisar
lite smör
Herbamare
1 hackad gul lök
lite salt o peppar
lite socker
ca 600 g lövbiff
salt, allkrydda, farinsocker
persilja
2 äggulor
kryddsmör: Café de Paris
 
Skala och skär potatiser i små kuber. Värm smöret på en stekpanna och stek potatisen på medelvärme. Rör om då och då. Krydda med herbamare. Håll potatisen varma. Stek löken i en klick smör på stekpannan mjuk, salta och peppra och strö lite socker på. Håll varmt. Skär köttet i små bitar och stek i en stekpanna med lite smör. Krydda med salt, allkrydda och socker. Arrangera potatisen på ena sidan, sedan löken, och köttet. Strö persilja på löken och skär i några bitar kryddsmör. Servera med äggula.
 
vet att egentligen ska man ha oxkött  i rätten men detta är min variant......
 
 
 
I tidningen Mitt Kök nr 3/2014 fanns receptet för fina Clafoutis...
 
 
Clafoutis med blåbär 4 port.
 
Botten:
3 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl grädde
Fyllning:
250 g odlade blåbär
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
rivet skal av ½ citron
 
garnera med florsocker
samt ha en klick vispad grädde till
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Häll i grädde och vispa lite. Häll smeten i smorda portionsformar. Halvtina blåbären och blanda med socker, potatismjöl och riven citronskal. Fördela blandningen i formarna och grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. garnera med siktat florsoker. Servera ljummen med en klick grädde.
 
 
helt ljuvliga.. !!!  
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0