Äppelsirap 2014-03-20

Hade ju köpt boken: Green Kitchen Stories...och hittade ett recept i den : Äppelsirap"...sagt och gjort...
köpte äppelmust från Nöddö Musteri  ( www.musta.se ) och satte igång...
 
7,5 dl äppelmust in i kastrullen..
 
 
kokade upp detta och lät småkoka på mellanvärme 60 minuter och rörde lite då och då...
 
hällde sirapen i en liten flaska ( sköljd med Atamon ) och la i kylen..håller sig ca en månad i kylen...
 
 
man kan ju smaksätta den under kokningen med vanilj, kardemumma, kanel, stjärnanis, kryddnejlika, saffran eller ingefära...
 
Enl. boken kan man ha äppelsirapen i fruktjuicer, granola och bakning men även i marinader...
 
får prova ha den i lite olika saker...
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0