Min godaste paj...2014-06-08

hade några äpplen som jag glömde till landet förra gången och tog hem dom nu  ..lite skruttiga men kan inte slänga dem utan tänkte göra en paj...fick också några stänger rabarber från mitt eget (fick ju en ny rabarber från en arbetskompis förra året och den har tagit sig fint!! ) ...gjorde till Lilla J müsli och hade kvar olika flingor/gryn....
en arbetskompis hade gjort rabarberpaj med "toscatäcke" och fick inspiration av den..
 
Äpple-rabarberpaj ca 10 port.
 
Botten:
1 dl dinkelflingor
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk malen kardemumma
1 dl socker
2 dl naturell lättyoghurt
75 g smält smör
Fyllning:
knappt 2 dl rabarberbitar
knappt 0.25 dl socker
4 äpple i tärningar
"Smulor":
0,5 dl dinkelflingor
0,5 dl rågflingor
0,5 dl havregryn
0,5 dl socker
50 g smält smör
 
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda flingor/gryn med bikarbonat, kardemumma och socker. Tillsätt yoghurten och det smälta smöret. Smörj en pajform ( hade ca 26 cm diameter) och bröa den med flingor/gryn. Häll på degen.
 
 
Strö på rabarber blandad med socker och äppletärningar.
 
 
Blanda flingor/gryn med socker och det smälta smöret. Strö på pajen.
 
 
 
om man vill ha mera täckande "toscatäcke" gör dubbel sats...
 
Grädda i ugnen på 225 grader på nedersta falsen ca 30 minuter.
 
 
 
kunde inte motstå utan var tvungen att smaka en liten bit medan den var varm...
 
 
man kan servera den med vaniljsås/glass/vispgrädde mm
 
detta blev så lätt och så god - min godaste paj !!!
 

Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0