Dagens och lite om gårdagen...2014-06-21

Var hemma hos B & B igår...alltid lika trevligt och god mat !!!
 
 
deras katt 14 år gammal !!!
 
och deras hund Vilma ...
 
 
hon är ca ett år gammal och väldigt lekfull...hade dragkamp med henne...gissa vem som vann...
tog en promenad och hon sprang runt i skogen och tog med sig stora stockar mm....
 
maten var god...potatis, olika sorters sill mm... mör högerrev samt sallad och tomat/mozarella...efterrätt
 
 
 
sockerkaksbotten, ett lager jordgubbar med vaniljfrö/socker, nästa lager lemon curd och sist grädde med jordgubbar och lite mynta...gott !!!!!!
 
fick med mig flera växter...boktips...
 
det är alltid så roligt att träffas och "tjata" och äta gott...
Tack B & B !!!
 
 
dagens middag blev:
 
 
varmrökt lax på kräftröra, sallad ( isberg, gurka, sås: dragon dijonsenap, äppelcidervinäger, flytande honung, olivolja, salt o svartpeppar) o potatis...
 
såg på TV morgonprogram att de hade gjort en rulltårta med mascarponefyllning och jordgubbar...letade fram receptet och gjorde den till Stora J o mig...
 
 
Jordgubbs -och citronrulltårta
 
Botten:
3 st ägg
2 dl socker
2 msk grädde
2 dl vetemjöl
riven skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g mascarpone
3 msk florsocker
riven skal av 1 citron
2 dl lätt sockrade delade jordgubbar
Garnering:
lite jordgubbar
vispad grädde
 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädden. Blanda ihop vetemjöl, citronskal, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 5 minuter. Vänd upp på sockrat bakpapper och låt svalna. Ta bort pappret ifrån kakan.
Vispa mascarpone, florsocker och citronskal till krämig konsistens. Bred ut ett jämnt lager med kräm.
 
 
Fördela jordgubbarna på krämen.
 
 
Rulla ihop.
 
 
Garnera med grädde och jordgubbar...
 
 
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0