Söndagsmiddag mm...2014-01-26

Köpte Hemmets Veckotidning 5/2014 eftersom det fanns recept som såg fina ut....
 
 
 
Fläskfilé på italienska 4 port.
 
ca 600 g ytterfilé
125 g mozzarella
ca 120 g salami i skivor
ca 6 torkade delade plommon
 
rostade rotfrukter:
potatis, morötter, palsternacka, rödlök, olivolja, färsk finhackad rosmarin, herbamare örtsalt
 
paprikasås:
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk olivolja
1 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1,5 dl vispgrädde
( ev lite maizena såsredning)
 
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén ren från hinnor. Bryn den i en stekpanna och krydda med salt, allkrydda och lite farinsocker. Skär filén i 1 cm breda skivor men skär INTE helt genom. Skär mozzarella i tunna skivor. Fördela ost, salami och en bit plommon i varje skåra.Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 30 min.
 
 
Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och lök. Dela frukterna och löken i lagom bitar. Blanda rotfrukterna, lök och potatis i en skål och häll på ett par msk olivolja, rosmarin och herbamare och blanda. Stek mitt i ugnen ca 40 min.
 
 
Dela , kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och paprika blankt i oljan i en kastrull eller en stekpanna.
 
 
Tillsätt vatten och fond och låt allt koka samman 8-10 min. Mixa såsen slät .Tillsätt grädde och låt koka upp igen, red såsen om du vill ha tjockare sås.
 
 
 
Till efterrätt blev det enkelt glass med päron....
 
 
konserverade päron
vispgrädde
maränger
vaniljglass
daimkulor
 
Skär konserverade päron i lagom stora bitar, vispa grädde, och dela vaniljglass i kuber. varva päronbitar, grädde (spritsa om du vill ha lite snyggare) glasskuber, maränger och daimkulor i en eftrrättsskål... 
 
Hej Då !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0