Gårdagens bakning 2014-01-24

 
hade äggulor över från söndagens Glase au four..så det blev så kallad Guldkaka...
 
Guldkaka med kardemummasmak
 
4 äggulor
1,5 dl socker
75 g rumsvarmt margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggulorna och sockret pösigt. Tillsätt margarinet, vetemjöl blandad med bakpulver och kardemumma och sist mjölken. Häll smeten i en smord och bröad hålform, ca 1,5 l.
Grädda kakan i 175 grader i nedersta falsen ca 30 minuter. Pröva med en sticka att kaka är färdig. Låt kakan svalna i formen några minuter innan den stjälps upp.
 
kakan blev saftig och god...
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0