Dagens meny: fylld porchetta, hasselbackspotatis och ugnsrostade grönsaker 2014-01-05

 
Fylld porchetta 3 port.
 
drygt 700 g fläskkarré
6 st. torkade plommon
1 cabanossy (med ost o bacon)
färsk persilja
färsk timjan
salt
allkrydda
farinsocker
 
Lägg karrén på en skärbreda och försök att skära länggående snitt så att du kan vika ut den till en stor platta. Banka hårt så att köttet blir så platt som möjligt. Mixa ihop hackade plommon, tärnad cabanossy, persilja o timjan. Bred på köttet.
 
 
Rulla ihop hårt och bind med steksnöre. Bryn runt i en stekpanna i smör o olivolja så att köttet får en fin yta och krydda med salt, allkrydda o farinsocker. Lägg över i en ugnsform. Stek i 175 grader tills innetemperaturen är 70 grader.
 
 
Låt köttet vila en stund inann du tar bort snöret och skär den i skivor.
 
 
Smakade kanooongott !!!!
 
Hade till hasselbackspotatis och ugnsrostade morötter, majrova o kålrabbi....man kan ju ha de i ugnen samtidigt med köttet...
 
 
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0