Dagens..helstekt fläskfilé med rosépepparsås och chokladkräm med blåbär, grädde & kaksmulor

 
såg i Metro "Byhäxans" recept : Helstekt fläskfilé med rosépepparsås....såsen lät intressant så...
 
Helstekt fläskfilé med rosépepparsås 4 port.
 
800 g "ytterfilé"
margarin
salt, allkrydda, farinsocker
rosépepparsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 hackad liten gul lök
3 dl hett vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 msk rosépeppar
salt
 
lite extra rosépeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa köttet och bryn det i en het stekpanna. Krydda och sätt i en brödform in i ugnen 200 grader ca 25-30 minuter beroende på köttets tjocklek. Fräs löken i margarinet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. Koka upp och låt sedan sjuda sakta ca 5 minuter utan lock. Krossa rosépepparkornen lätt och rör ner dem i såsen. Smaka av med salt. Ta ut köttet och låt det vila inann du skär upp det.
Serverade med ugnsstekta sötpotatis/morot. Strödde på lite extra rosépeppar på efter jag hade hällt sås över köttet.
 
 
till efterrätt blev det lite smått o gott... såg receptet i Mitt Kök...
 
Chokladkräm med hallon(blåbär), grädde & kaksmulor 4 port.
 
200 g choklad (hade Fazers blå.. ha ej över 60 procent kakao)
1,5 dl vispgrädde
8 mördegskex, typ Brago
30 g smör
1 msk ljust muscovadosocker
0,5 tsk kardemumma
1,5 dl vispgrädde, löst vispad
hallon (blåbär )
 
Koka upp 1,5 dl grädde och dra från plattan. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills all choklad smält. Häll i 4 vida glas och låt svalna i kylen. Bryt kexen till smulor och stek i smör med socker och kardemumma. Låt svalna. När krämen blivit lite fastare lägg en klick grädde ovanpå, strössla kaksmulorna över och toppa med hallon( blåbär). Servera ! I receptet var det hallon men fick inte tag i fina hallon utan det blev blåbär istället...hallonen hade nog smakat bättre ihop med chokladen... men...gott var det iallafall !!!
 
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0