Dagens sallad 2014-02-12

Maftoulsallad 2 port.
 
0,75 dl maftoul
1 liten morot
lite broccoli
lite blomkål
1 salladslök
½ röd paprika
1 msk rapsolja
3 msk ajvar
0,25 dl vatten
Herbamare örtsalt
 
Koka maftoul, skalad och skivad morot, broccolibuketter och blomkålsbuketter i vatten ca 10 min. Sila bort vattnet.
 
Häll i en stekpanna 1 msk rapsolja och 3 msk ajvar samt blanda i hackad salladslök och tärnad paprika.
 
 
Låt fräsa en liten stund och tillsätt 0,25 dl vatten. Lägg i maftoul/broccoli/blomkål och låt allt fräsa en liten stund. Smaksätt med Herbamare..
 
 
lägg på en tallrik och ha lite tärnad halloumi på....
 
 
Gott !!!!
 
Hej Då !!!
 
P.S Kunde inte simma idag efter träningen...kändes konstigt....reparation i bassänge...men kanske på fredag...
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Mumsigt! Men du, maftoul är ju gjort på bovete, inte quinoa. Båda visserligen "örter" och inget spannmål. Perfekt lunchlådemat också.

Svar: Hej Åsa !!! Kollade på paketet och maftoul är gjort av durumvete/hårdvete o har högt proteinhalt ca 12g/100g...(frågade i flygplatsen i London vad de hade i salladen och de kallade maftoul till quinoa...) läste nu i Wikipedia mera om durumvete och det står tex. ..att avskalat används till couscous...så man kan nog kalla maftoul till stora couscous.. :)
Megane

2014-02-13 @ 14:02:19
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0