Dagens middag 2014-02-15

 
Kyckling med skinka 3 port. (receptet är från Hannu Sarenströms bok: Sommarkalas)
 
2 kycklingbröst
lite spiskummin
lite smoked paprikapulver
ett par kvistar färsk timjan
½ vitlöksklyfta, pressad
en skvätt olivolja
salt o svartpeppar
100 g lufttorkad skinka
några cocktailtomater
lite rostad lök
hackad persilja
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär varje kycklingbröst till ca 4 skivor på längden. Stöt kryddor och pressad vitlök i en mortel. Tillsätt en skvätt olivolja och smaka av med salt och svartpeppar. Doppa alla kycklingbitar i oljan/kryddorna och vänd om så att alla delar får kontakt med olja/kryddningen. Lägg upp kycklingbitarna i en ugnsfat. Lägg skinkan över kycklingen. Halvera tomaterna och lägg upp dem på fatet. Stek i 175 grader ca 25-30 minuter. Ta fram kycklingen och strö över rostad lök och persilja. Enl. Hannu ska man servera detta med vitt vin, bröd och mycket solsken...det blev vitt vin, maftoulsallad och regn...
 
kokade maftoul med lite blomkål, broccoli och skivad morot ca 10 min. Serverade detta med enl. önsemål från Lilla J currysås, gurka och paprika och lite svartvinbärsgéle....gott !!!!
Lilla J ville ranka detta ett av de 10 bästa...
 
Hej Då !!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0