Dagens middag 2014-02-09

Det blev lite 60-och lite 70-tal med maten idag...
 
 
Köttfärslimpa fylld med ägg  5 port.
 
drygt 500 g blandfärs
1,75 msk potatismjöl
0,75 dl mjölk
1 tsk salt + malen kryddpeppar
1 hackad rödlök
 
lite ströbröd
fyllning: 4 st hårdkokta ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda köttfärs, potatismjöl, mjölk, salt, kryddpeppar och lök ihop. Olja ett ark bakplåtspapper och forma smeten till en rektangulär ca 30 cm lång platta. Skala äggen och placera på längden mitt på köttfärssmeten.
 
Lyft kanterna över äggen och forma till en avlång limpa. Lyft pappret med limpan och ställ i en avlång bröform.
 
Strö lite ströbröd över.
 
Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 50-60 minuter.
 
Servera med kokt potatis, sallad och gräddsås...
 
 
 
 
Apelsin-lök-avokadosallad 4 port.
 
1 apelsin
1 blodapelsin
1 rödlök
1 avokado
dressing:
2 msk rapsolja
2 msk olivolja med apelsinsmak
1 msk flytande honung
1 msk vitvinsäger
lite salt o svartpeppar
 
Skala och skiva apelsinerna, löken och avokadon. Lägg skivorna på en fat. Blanda dressingen och skeda över salladen. 
 
Till efterrätt blev det päronhalvor med After Eight...
 
 
in i ugnen en liten stund så att After Eight smälter lite...
 
 
en liten slice vaniljglass till... Oh så gott !!!
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0