Dagens bakning..Läckös valnötsbröd o äpplekaka 2014-02-16

 
Hade inget gott bröd hemma men ingredienser till Läckös valnötsbröd..
 
Läckös valnötsbröd 1 bröd
 
5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl torkade tranbär
ca 2 dl valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt
0,5 dl sirap
0,5 dl lingonsylt
 
Rör ihop allt och häll i en smord brödform.
 
 
Grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 55-60 minuter ( hade nog brödet i ugnen ca 65 min). Brödet är klart vid 97 grader i kärntemperatur.
 
 
Recptet är från Hannu Sarenströms bok: Sommarkalas...jag har gjort den tidigare fast ändrade lite receptet då se 2013-06-20...
 
hade köpt billiga äpplen från Ica och bakade en äpplekaka ..
 
 
Äpplekaka ca 8 port.
 
100 g margarin
3 äpple
lite kanel
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
3 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarin i en kastrull. Ta bort kärnhusen och skär äpplena i klyftor (skala om utländska). Lägg dem i en bakpappersklädd ugnsform.
 
 
Strö på kanel.
 
 
Rör i margarinet socker, vetemjölet blandad med bakpulver o kardemumma och sist äggen. Ringla smeten över äpplen.
 
 
Grädda i 200 grader i nedersta falsen ca 35-40 minuter. Pröva med en sticka att kakan är klar.  Låt svalan en sund innan du vänder kakan. Servera med vaniljvisp.
 
 
Enkel och god äpplekaka....
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0