Dagens..2014-08-24

Var i fredags i Saluhallen och köpte lite kalv...Stora J ville ha schnitzel på söndag...
 
 
kalvschnitzel, klyftpotatis, kålrabbi-granatäpplesallad ( rester från igår) samt svartvinbärsgelé...
( bankar först köttet...sedan ett dopp i saltvatten och vänds i vetemjöl...sedan doppas i ägg och sist i ströbröd...)
 
 
Dinkeläppelkaka 11 port.
 
50 g margarin
1,5 dl mjölk ( hade i laktosfri lättmjölk)
2 ägg
1 dl råsocker
1 dl strösocker
3 dl siktat dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
4 små äpplen
2 msk råsocker
nästan 1 tsk kanel
nästan 1 tsk kardemumma
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och tillsätt mjölken och låt svalna lite. Vispa ägg med råsocker och strösocker pösigt. Blanda dinkelmjöl med bakpulver. Blanda äägsmeten med mjölk/maragrin och blanda i sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Kärna ur äpplen och skär dem i tunna klyftor. Blanda socker, kanel och kardemumma och blanda med äpplebitarna. Tryck ner klyftorna lätt i smeten.
 
 
Grädda i lite under mitten i 175 grader ca 45 minuter. Servera med vaniljsås...
 
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0