Dagens tidningsartikel i GP 2013-09-07

 

 
Läste i dagens GP en artikel om Göteborgs kex och detta finns på deras hemsida:
 

Främmande ämne i enzym

Konsumentinformation 2013-09-06. Göteborgs Kex har fått information från en av våra leverantörer av enzym, att ett främmande ämne som heter kloramfenikol, funnits i den enzymblandning som köpts in och använts vid tillverkning av Smörgåsrån. Smörgåsrånen används även vid tillverkning av Jätten, Hushållswafers och Remi mint. Detta är ett ämne som är förbjudet i livsmedel och absolut inte ska förekomma i våra produkter.

Vi har i samråd med Livsmedelsverket tillfälligt stoppat produktionen och ersatt enzymblandningen med ny. Produktionen är nu åter igång.

En del av de produkter som finns ute till försäljning i butik kan innehålla mycket små mängder av det förbjudna ämnet. Produkterna är enligt Livsmedelsverket helt ofarliga att äta och behöver därför inte återkallas.

− Vi beklagar det inträffade och den eventuella oro det skapat för våra konsumenter. Vi vill också betona att det rör sig om försumbara mängder av det förbjudna ämnet som kan ha hamnat i produkterna och att det enligt Livsmedelverket är helt ofarligt att äta dessa produkter. Vi ser nu över leveranserna av det aktuella enzymet för att säkerställa att detta inte händer igen, säger Nicklas Sjöqvist, kommunikationschef på Göteborgs Kex.

börjar undra vad är det sh...t som finns i våra kex ??? Enzymblandning ???? Antibiotika ???Nästa gång när jag är i affären ska titta på innehållsförteckningen i kexpaketen....

 

Stora J  köper deras smörgåsrån ibland och jag köper Remi...vi brukar stanna vid kexfabriken på vägen till landet............kommer nog inte köpa mer av dessa....

Hittade innehållsförteckning för smörgåsrån:

Vetemjöl, Härdat Vegetabiliskt Fett, Emulgeringsmedel (Sojalecetin), Vetegroddar, Salt, Bakpulver (Natriumbikarbonat), Surhetsreglerande Medel (Citronsyra). Innehåller Naturligt Förekommande Socker Från Spannmål. Men jag fattar inte var kommer enzymblandningen i som tillverkaren pratar om ?????? Vad innefattar det ???

Hej Då !!!!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Förmodligen döljt i "Naturligt Förekommande Socker Från Spannmål". För övrigt vet du väl att "vegetabiliskt fett" sannolikt är palmolja?

Svar: vegetabilisk fett är nog palmolja som du säger...J gillar smörgåsrån, jag tycker att de smakar inget vidare...vet att en hel del föräldrar tycker att det är "bra" stoppa en rån i händerna på sina ungar....Remi däremot gillar jag men ...kommer nog att inte köpa de mer...
Megane

2013-09-10 @ 21:32:27
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0