Dagens kyckling 2013-09-22

 
Gillar ju laga mat efter Hannu Sarenstöms recept och idag blev det Kryddiga tunnskurna kycklingbröst....(i boken Sommarkalas)

Kryddiga tunnskurna kycklingbröst 2 port.
 
2 kycklingbröst
0,25 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver smoked
ett par kvistar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
en skvätt olivolja
salt och nymortlad svartpeppar
70 g parmaskinka
några småtomater
rostad lök
hackad persilja
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingbröst till fyra tunna skivor på längden. Stöt kryddor och vitlök i en mortel. Tillsätt en skvätt olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.  Häll kryddblandningen på kycklingbitar och vänd om så att alla delar av kycklingen får kontakt med blandningen. Lägg upp kycklingen på en ugnsfat. Riv parmaskinkan  och lägg på kycklingen. Halvera tomaterna och lägg upp på fatet runt kycklingen.
 
 
Stek i 200 grader ca 20 minuter. Ta fram kycklingen och strö över rostad lök och persilja.  
 
Enl. Hannu ska man servera detta med vitt vin, bröd och mycket solsken...för mig blev det mjölk, grönsaker och regn men den smakade förbaskad bra ändå !!!!!
 
P.S var med Lilla J på Bellevue marknad och vad hittade jag... :
hade inte den men har lånat den från biblan och har varit lite jakt efter den....35:- billigt och bra....
Så det blir nog mera Hannus mat i framtiden och hittade receptet i boken på Som farmor Ankas äpplepaj som Hannu gjorde i Tv4 .... 
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0