Dagens efterrätt/kaka 2013-09-22

 
Gårdagens Två dagar fanns recept på Mjuk päronkaka med knäckiga hasselnötter....
 
Mjuk päronkaka med knäckiga hasselnötter 8-10 bitar
 
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 lättvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 vaniljstång
2 mindre päron
 
Knäckiga hasselnötter:
1 dl hasselnötter
0,5 msk smör
2 msk råsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och rör till en slät blandning. Tillsätt mjölet blandad med bakpulver, kardemumma lite i taget. Dela vaniljstången på mitten och tillsätt fröna. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Skölj päronen, dela på mitten och kärna ur. Skiva i tunna skivor och stick de på smeten.
 
Grädda i nedersta falsen i 175 grader ca 50 minuter, pröva med en sticka att kakan är färdig.
Låt svalna.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg, rör om då och då för att inte nötterna ska brännas. Tillsätt smör och socker och rör tills allt löst sig och smält ner i pannan. Häll ut blandningen på ett bakpapper för att svalna. Grovhacka nötterna.
 
Servera med mascarpone/gräddeblandning samt nötterna.
 

Mascarpone/gräddblandning
 
1 dl vispgrädde
ca 150 g mascarpone
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa grädden och blanda i mascarpone, florsocker och vaniljsocker.
God va gott det va!!!!!
 
Hej Då !!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0