Dagens...2013-10-27

idag blev det : Porchetta med pancetta och örter...( kollade efter Hannu Sarenströms recept :Sommarkalas... )
 
Porchetta med pancetta och örter 4 port.
 
ca 1 kg urbenad fläskkarré
85 g pancetta , tärnad
1 tsk torkad oregano
2 kvistar färsk timjan
0,5 tsk spiskummin
3 tsk soltorkade tomater, finhackade
salt o svartpeppar
olivolja
allkrydda, salt, farinsocker
 
Lägg köttet på en skärbreda och försök att skära två längsgående snitt, ett från varje håll men inte helt genom. Köttet ska kunna vikas ut och bli så stort som möjligt. Blanda örterna och pancetta o soltorkade tomater. Bred ut fyllningen på köttet.
Rulla snyggt ihop och bind ihop karrén.
Smaksätt ytan med salt, allkrydda och farinsocker och bryn den i en stekpanna med olja.
Ställ i en ugnsform och efterstek i 125 grader tills köttet är ca 83 grader. (tog ca 1½ timma..) Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter. Ta bort snören och skär i skivor. Hade ugnsrostade småpotatis till.
Blev riktigt gott !!!! 
 
till efterrätt blev det japansk rulltårta med blåbär, hallon och persika....köpte ju en bok i Malta med japansk kakor mm....
 
Japansk rulltårta med blåbär, hallon och persika (30x30)
 
6 ägg
190 g socker
75 g mjölk
38 g osaltad smör
145 g vetemjöl
fyllning:
200 g vispgrädde
15 g socker
blåbär
hallon
persikor (på burk)
 
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg en bakpapper på formen (30 x 30 cm).  Häll vatten i en kastrull ca 4-5 cm och låt koka upp. Knäck äggen och vispa med socker i en metallform. Vispa lätt och ställ sedan formen i vattenbad och fortsätt vispa. När blandningen har blivit 40 grader ta bort från spisen och fortsätt vispa tills smeten blir större samt nästan vit i färgen. Under tiden smält smör och mjölk i en kastrull till 80 grader. Häll den i smeten och vispa med lägsta hastighet. vispa ca 5 sekunder och öka till högsta hastighet och vispa tills smeten är jämn. Sikta in vetemjölet och rör till en jämn smet med en slickepott. Häll smeten på formen. Grädda i 180 grader ca 10-15 minuter. Ta från formen och låt svalna på en galler ca 30 minuter.
Vänd rulltårtan och ta bort pappret.
Vispa grädden med sockret. Skär några persikor i mindre bitar och dela hallonen. Bre grädden på tårtan men spara lite till dekoration. Strö på grädden blåbär, hallon och persikabitar. Rulla till en tajt tårta. Dekorera med vispgrädde, blåbär, hallon och persika. Skär i bitar och servera.... kanoooongott !!! 
 
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0