Lite förberedelser inför glöggkväll 2013-11-29

Ska ha några kompisar hemma imorgon och har förberett mig lite ikväll...gjorde fikonmarmelad ( måste ha med stilton och pepparkaka..)
 
började redan igår med att klippa 250 g torkade fikon i småbitar och tog bort det hårda toppen....
i en bunke med
 
 1 dl rödvin samt 1 dl vatten.... fick stå över natten...
 

mixade sedan detta och hällde i en kastrull...la i en kanelstång samt 3 st. hela kryddnejlikor...
rörde om och lät koka upp...   hällde i 2 dl syltsocker rörde om och lät småkoka ca 5 minuter... lät svalna en liten stund...hällde i en atamonsköljd burk ( 5 dl )...och låter den vara i kylen tills imorgon...
 
 
hemmagjort chokladfudge...
 
 
koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl socker och 3 msk smör... tillsätt 2 msk honung..
koka under omrörning tills blandningen tjocknar. (tog ca 10 minuter). den är färdigkokt då en droppe håller ihop då man fäller den i kallt vatten..
 
 
ta kastrullen från plattan och rör om väl tills blandningen svalnar något och bli lite tjockare. hacka marshmallows så at du har ca 2 dl och hacka 100 g mjölkchoklad tillsätt dem i blandningen. rör tills alla ingredienserna har smält och massan är jämn.
 
 
häll massan i en liten form ( hade ca 12x35 ) som är täckt med bakpapper. täck och ställ i kylen att stelna. skär i lagom stora bitar...
 
chokladkorv...
 
 
skär 85 g mjuka torkade aprikoser lika stora som tranbär. blanda med 60 g mjuka torkade tranbär och 65 g salta jordnötter i en bunke.
 
 
smula sönder ca 45 g pepparkakor och blanda med aprikoser/tranbär/nötter.
smält 50 g smör i en kastrull och smält i den 200 g hackad mörk choklad. rör smeten slät.
rör ner aprikosblandningen. låt svalna lite.
 

skeda upp hälften av blandningen på en bakpapper och rulla med hjälp av pappret massan till en ca 25 cm lång stång. forma den andra likadant. låt dem stelna i kylen några timmar. avlägsna bakpappret och rulla chokladkorvar i florsocker före serveringe. skär upp i skivor och servera.
 
bilder på färdiga produkter kommer imorgon....
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0