Dagens trevligheter matlagning i grupp 2013-05-28

Fick en fråga ett tag sedan om jag kunde lära några att göra finska Karjalan piirakka (karelska piroger) med äggsmör. Självklart och här är resultatet ...........(vi var 5 + jag )
 
Sedan gjorde jag i förväg Kaalipiirakka (kålpirog)
 
samt vi gjorde tillsammans också en Lihapiirakka ( köttpirog)
lite grönsallad ( isbergssallad, gurka, tomat) till med speciell salladsås:
1 äggula från kokt ägg, 2 tsk socker, 0,5 tsk senap, 0,5 tsk salt, 2 tsk ättika ( 12%) samt 1,5 dl vispgrädde.
Mosa äggulan med en gaffel, tillsätt socker, salt, senap och ättika. Vispa grädden hårt och blanda försiktigt med äggblandningen .
Servera till salladen. Den här såsreceptet är från 1920 talet.....man kan nog ha den till kalla fiskrätter också....
Alla var så duktiga och det blev en trevlig dag med trevliga människor !!!!  
 
Hej Då !!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0