Dagens sallad : Varm spenatsallad 2013-03-26

 
Varm spenatsallad 2 port.
 
25 g gröna sultan russin
varmt vatten
1,5 msk olivolja extra virgin
2 ansjovis
25 g pinjenötter
500 g färsk spenat
salt och svartpeppar
2 hårdkokta ägg
 
Lägg russinen i en skål och täck dem med varmt vatten. Låt stå ca 10 minuter.
Häll bort vattnet och torka russinen med hushållspapper.
Lägg 1,5 msk olivolja i en stor kastrull. Värm upp och lägg i ansjovisen och rör så att de löses upp i oljan.
Tillsätt russin och pinjenötter och stek ett par minuter på mellanvärme. Lägg i spenaten i omgångar och rör om. Spenaten krymper och stek ca 10 minuter. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar efter behag. Servera direkt med kokt ägg. 
 
Hej Då !!!!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Ah, det där lät som en god spenatsallad. Dock är jag fortfarande skeptisk när det kommer till pinjenötter efter det att jag drabbades av pinjemun. Inget jag vill uppleva igen.

Svar: Usch o fy va jobbigt med pinjenötterna......man kan ju ta annat med...hade en liten påse som skulle gå ut så de fick hänga med i salladen...
Megane

2013-03-26 @ 21:20:54
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Åsa

jorå, men pinjenötter är så väldigt gott - särskilt om man rostar dem först.

2013-03-26 @ 21:40:17
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0