Dagens meny: Poulet frites au four samt katalansk ostsallad á la Kurisutina 2013-03-02

 
Poulet frites au four 4 port. ( ugnstekt kyckling)
Ugnestekt kyckling som kräver en stor gryta av glaserad keramik eller en järngryta med lock. Annars är det stekpåse som gäller...
 
1 majskyckling
4 bakpotatisar
1 tsk torkad basilika
1 tsk oregano
4 lagerblad
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisar i fyra klyftor. Lägg kycklingen i mitten av grytan och fördela potatisklyftorna runtom. (jag fick inte plats alla i grytan utan la dem i en mindre ugnsform och hällde lite olivolja på och kryddade med Herbamare samt Herbes de Provence). Strö kryddorna över kycklingen och lägg i lagerbladen. Salta och peppra generöst. Ställ in i ugnen i ca 60-70 minuter. (Jag hade locket på hela tiden. Vill man ha fin ytan kan man ta bort locket innan och låta stå i ugnen en stund så att potatisen och kycklingen får fin färg.). Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka med en kniv i låret på kycklingen, om klar köttsaft kommer ut är den färdig. (Receptet är från Modern fransk husmankost av Yvan Cadiou...massor av bra recept!!! ).
 
 
 
Katalansk ostsallad á la Kurisutina 2 port.
 
25 g rostade pinjenötter
110 g Hjärtsallad
30 g babyspenat
1 st (130 g) blodapelsin
lite hyvlad lagrad grevé
2 msk äpplecidervinäger
2 msk olivolja
1,5 tsk honung
2,5 krm mynta
salt och peppar
 
Torrosta pinjenötterna i stekpannan några minuter, skaka ofta. Riv hjärtsalladen och spenaten i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och skiva blodapelsinen tunt och tillsätt dem i skålen. Hyvla över lite grevé och strö på pinjekärnorna. Blanda vinäger, olja, honung och mynta i en kopp, smaka av med salt och peppar. Häll dressingen på salladen och blanda.
Originalreceptet är från Salt&peppar : med pinjenötter, endiver, klementiner, babyspenat, färsk mynta, manchego-ost, sherryvinäger, olivolja och honung.... så jag ändrade en hel del och gjorde min variant av den....och min blev riktigt god !!!!!!!!!!!!!
 
Hej Då !!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0