Dagens blomma samt dagens meny...2013-03-10

 
Köpte ett tag sedan Mönjelilja och nu har den 2 stänger med blommor.......
 
Dagens meny blev: Pulled pork med BBQ-sås, cole slaw samt hamburgerbröd....var i fredags i Saluhallen och köpte köttet där...
 
Pulled pork med BBQ-sås 6 port. ( receptet Salt&peppar nr 1/2013)
 
1 msk smoked paprika
1 msk spiskummin
1 msk salt
2 tsk korianderfrö, mortlade
1 msk råsocker
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1200 g fläskkarré utan ben (fick benen med och ska koka buljong av dem..)
33 cl ljus lageröl
2 dl rökig bbq-sås med chipotle
Till servering:
hamburgerbröd
cole slaw
färsk koriander
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop kryddor och socker. Skär djupa snitt i karrén och massera in kryddblandningen runt hela köttet och ordentligt ner i snitten. Klyfta löken, skiva tunt vitlöken och lägg i botten av en stor ugnsfast gryta med lock.
 
 
Lägg köttet på löken.
 
 
Rör ihop öl och bbq-sås och slå detta över köttet.
 
 
Sätt på locket och ställ in grytan mitt i ugnen. Låt stå i ca 4-5 timmar (hade 4 timmar) eller tills köttet är så mört att det går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
Ta upp köttet ur grytan och mixa vätskan och löken till en slät sås. Dra köttet i tunna trådar och bitar och lägg tillbaka det i en del av såsen. 
 
 
Servera cole slaw på brödet, sedan köttet och sist färsk koriander...
 
 
Jädrans vad gott det blev.......
 
Höll på att glömma skriva cole slaw receptet...
 
Cole slaw
 
ca 500 g vitkål
2 morötter
Sås:
1,5 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 msk vitvinsvinäger
1,5 msk senap söt-stark
0,5 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
 
Riv vitkålen tunt med osthyveln. Riv morötterna tunt. Blanda ihop såsen och häll på vitkålen och morötterna. Blanda väl. Låt stå ett par timmar i kylen före serveringen.
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0