Dagens : avokadosallad med wasabisås och kallrökt lax 2013-03-31

 
Avokadosallad med wasabisås och kallrökt lax 1 port.
 
ca 50 g blandat grönt: babyspenat, ruccola, basilika
några långa skivor gurka
några långa skivor morot
lite rostade pumpafrön
salt, svartpeppar
0,25 msk risvinäger
 
Tvätta och torka spenat och ruccola. Skala gurkan i tunna långa skivor likaväl moroten. Torrosta pumpafrön i en stekpanna och salta lite. Dela avokadon, ta bort kärnan och skala och skiva den. Hacka ruccola och
 spenat och basilika lite och lägg på en tallrik. Häll lite salt, svartpeppar och risvinäger på och blanda. Tillsätt gurka, morot, avokado och pumpafrön. Häll på 0,5-1 msk wasabisås. Gott till är stekt lax eller som jag hade lite kallrökt lax...
 
Wasabisås: 8 port
saften av en ½ citron
0,5 tsk salt
1 tub (45 g ) wasabi
1 dl olja (neutral typ rips/solros)
Pressa saften av en ½ citron i en skål och tillsätt wasabi och salt. Blanda. Häll oljan i tunn stråle i skålen och vispa hela tiden så att såsen tjocknar något.
Receptet med modifiering är från boken : Safka- bättre vardagsmat ( kommer snart på svenska...)
 
Hej Då !!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0