Dagens : Avocadopasta 2013-03-19

 
Avocadopasta 2 port.
 
Sås:
1 tsk Ramslök (eller vitlöksklyfta)
saft av en halv lime ( man kan ta lite mer smakade nästan lite för lite..)
1 avocado
salt
svartpeppar
0,25 dl olivolja
basilika
bladpersilja
15 g riven pecorino ost
15 g riven parmesan ost
ca 0,25-0,5 dl kokvatten från pastan
 
pasta ( hade Fettuccine )
riven parmesan
 
Lägg Ramslök och pressad limesaft i en skål. Skär avocadon i småbitar och lägg i skålen. Smaksätt med salt och svartpeppar, blanda i oljan och finhackade örter samt rivna osten. Blanda allt med en sked. Mosa avocadon lätt med gaffel. Smaka och ha ev mer salt...Koka pastan al dante. När pastan har kokat färdigt spara lite av kokvattnet (ca 0,5 dl ) och rör ner i avocadoblandningen. Börja med mindre mängd vätska och öka efter din smak ... Blanda såsen med heta pastan. Strö över riven parmesan. Ät och njut!!!
 
Originalreceptet är från boken: "Safka parempaa arkiruokaa" av Alexander och Hanna Gullichsen. Boken kommer på svenska i april med namnet Safka- bättre vardagsmat.
I originalreceptet är det vitlök samt chili men hade ingen vitlök och chili så ...
Receptet har blivit väldigt populär i Finland...
 
Köpte riktigt bra pasta från saluhallen och äkta italienska ostar...resultatet var kanooonbra !!!!!!!!!!
Förstår att receptet blivit populär...
 
Hej Då !!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0