Bakdag 2013-03-03

 
gjorde några släta bullar också......
 
 
receptet se 2010-05-02...
 
 
Citronrutor 15 port.
 
200 g rumsvarmt maragrin
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
riven skal av 1 citron
Fyllning:
2 dl aprikosmarmelad
Glasyr:
4 dl florsocker
3-4 msk citronsaft
50 g mörk choklad
 
Sätt ugne på 175 grader. Vispa det mjuka margarinet med sockret. Vispa i ägget och fortsätt vispa lite till. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör i maragrinsmetet med citronskalet. Fördela degen på en bakpapper ca 25x35. Vik kanterna i hörnen och fäst med knappnål. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter. Den är rätt blek men ha ej i ugnen för länge för då blir den hård. Ställ att svalna. Skär plattan i två delar. Fördela marmeladen på ena deklen ch lägg den andra ovanpå. Blanda till en smidig galsyr och börja med 3 msk saft så att den inte bli för rinnig...Bryt  chokladen i mindre bitar och smält den i micron. bre glasyren över kakan. Häll chokladen i en fryspåse, klipp ett litet hål i ett hörn och spritsa genest ränder på glasyren. Dra marmoreringsfigurer med en sticka. Låt vila en stund i kylen.
 
Hej Då !!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0