Gårdagens trevligheter 2013-02-27

Hade gjort upp med Åsa att komma hem till henne och få en lunch i "Miss Meisters kök"...
 
Gjorde det men tog vägen förbi Way cup (rätt så ny ställe vid Järntorget i Göteborg ) för att köpa med mig något gott och det blev 2 st. semlebullar....så goda med hallon mm. (utan mandelmassa)...samt skorpor gjorda av päronkaka.
 
 
"Allt ska vara ekologiskt, rättvisemärkt och återbrukat" som tex en av väggen är dekorerad med gammla LP skivor mm. Läste en artkel i GP i nov förra året om Way cup och det står i artikeln " Stora griffeltavlor upplyser att det andvänds gårdagens färska bröd till smörgåsar och tredje dagen gör man krutonger på det ".
 
Fick låna en bok : Oui, chef! av Marcus Samuelsson från Åsa. Började läsa den och rätt så i början skriver han om sin mormor  vars matsedlar följde ett enkelt resonemang:" Idag äter man brödet därför att det är färskt. I morgon rostar man det för att det är dagsgammalt och i övermorgon gör man krutonger och det som blir över gör man ströbröd av".
 
Samma tanke fast i det ena fallet handlade man intuitivt och i det andra fallet mera att så ska man göra...
 
Kopplade lite det ihop med serien Lilla Berlin i tidningen Metro.
 
 
 
alla dessa konstiga drycker.....
 
 
och alla dessa konstiga mjölkprodukter....
 
 
Åsa och jag tog en härlig promenad ca 3 timmar och gick till Röda stenen...underbar solsken....lite kallt men så skönt ändå...
 
 
 
Sedan hem till Åsa och hon lagade en härlig middag samt vi åt semlebullar med kaffe/te...
 
Hej Då !!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0