Fortsättningen på Runebergskaka...2013-02-05

 
Så här ser min Runebergskaka ut....
 
Runebergskaka
 
150 g rumsvarmt margarin
1,5 dl socker
2 ägg
1 dl hallonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl krossade pepparkakor
Lag till indränkning:
0,5 dl vatten
0,5 dl ljus rom
2 msk socker
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk silad hallonsylt
ca 1-2 tsk vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan. Tillsätt hallonsylt. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta i smeten. Tillsätt sist krossade pepparkakor. Häll i smord och bröad avlång ( 1 Liter ) bakform. Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 45-55 minuter. Pröva med en sticka. Låt svalna lite före vändning av kakan. Låt kakan svalna en liten stund till. Tvätta formen under tiden och sedan ställ kakan tillbaka i formen. Värm upp lagen i en kastrull. Dränk kakan med hjälp av sked tills allt har sugits in. Låt kakan dra minst ett par timmar eller helst över natten.
Vänd kakan på serveringsfat. Blanda ihop florsocker, silad sylt och börja med 1 tsk vatten. Om kristyren är för tjock tillsätt lite mer vatten. Häll garneringen försiktigt över kakan. Låt stelna.
 
 
 
Dagens blev: kokt blåmkål, broccoli samt vit grundsås med Herbamare örtsalt, gräslök och strimlad skinka..
 
Hej Då !!!
 
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0