Dagens meny: Lövbiffrullader á la Italien, klyftpotatis, bearnaisesås, sallad, hallon/blåbärsskum och Toscakaka 2013-02-10

Det var länge sedan gjorde Lövbiffsrullader á la Italien...(Recptet se 2012-02-19) gjorde som enl. receptet men vi var bara 3 st idag så resten av fyllningen la ovanpå rulladerna i ugnen....gottt!!!
 
 
klyftpotatis och sallad av : apelsin, mozzarella, rödlök samt saft av en apelsin...
 
 
Hallon/blåbärsskum 6 port.
 
250 g frysta hallon
150 g frysta stora blåbär
0,5 dl socker
1 äggvita
2 dl vispgrädde
2 msk kokos
garnering: kokos
 
Lägg hallon och blåbär i en kastrull med sockret. Koka upp och rör hela tiden. När bären har smält och börjar bubbla,låt småkoka ca 2-3 minuter under lock. Låt svalna.
Vispa äggvitan hårt. Vispa grädden hårt och blanda i kokos. Blanda ihop äggvita och grädde med slickepott. Blanda i kall bärmos och blanda allt. Dela i portionsglas och garnera med kokos. Låt stå i kylen en stund före servering.
 
www.missmeistersmat.blogspot.com hade gjort jitterbuggare (mina jordgubbsjitterbuggare se 2011-07-09) och tänkte tillbaka så kom jag tänka på den traditionella Toscakakan...den har lite "gammal" stämpel på sig och jag har inte gjort den på flera år..tidigare gjorde man den nästan en gång/vecka...
n
 
Toscakaka 12 bitar.
 
100 g margarin
3 ägg (rumsvarma)
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
tosca:
50 g margarin
0,75 dl socker
100g mandelspån
1 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
 
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn bakpapper mellan botten och kanterna i en springform ( ca 25 cm diameter). Smörj botten och kanterna. Smält margarinet och låt svalna. Vispa rumsvarma ägg och socker pösigt ( ca 2 min med elvisp). Blanda vetemjöl och bakpulver och sickta i äggsmeten. Blanda i margarinet. Häll i formen och grädda i 175 grader näst längsta falsen i ugnen ca 25 minuter.
Gör toscasmeten: Smält margari i en kastrull och blanda i socker, mandelspån, vetemjöl och grädde. Koka upp och låt småkoka ca 2-3 minuter och rör hela tiden.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bre toscasmeten över kakan. Grädda i lite över mellersta falsen ca 10 minuter eller tills kakan har fått fin färg.
Spara inte utan koka kaffe/te med en gång och njut av kakan...!!! 
 
Hej Då !!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jaaa, Toscakaka! Sådan har jag aldrig bakat själv men ätit ett otal, som mamma bakat :) Hallon/blåbärsskum verkar inte gå av för hackor det heller.

Svar: Toscakaka har en "tant"varning !!!
Megane

2013-02-11 @ 18:42:40
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Åsa

Haha, men om jag bakar jitterbugg är det lika så gott att "go all in" och ge mig på toscakakan också :)

Svar: vi kanske ska utmana varandra att baka på kakor med "tantvarning" på , en kaka per månad ????
Megane

2013-02-11 @ 18:58:41
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0