Sallad och paj i lördags...2013-12-03

Äntligen ...här kommer recepten på Maftoulsallad och lök/ostpajen som jag serverade i lördags när vi hade lite folk över på glögg...skriver ner ingredienserna till salladen för att jag gjorde jättemycket och det var svårt att räkna hur mycket skulle det bli...
 
 
Maftoulsallad
 
maftoul : koka i hönsbuljong ca 15 minuter och spola av med kallt vatten -lägg i en skål
pumpakärnor : -lägg i skålen
kikärter :(färdigkokta) spola med kallt vatten -lägg i skålen
sojabönor :koka i varmt vatten ett par minuter och spola med kallt vatten -lägg i skålen
gröna linser :koka i vatten ca 30 min. och spola med kallt vatten -lägg i skålen
granatäpple :pilla av kärnorna och lägg i skålen
ruccola :skölj och torka och lägg i skålen
 
sås :
1 msk dragondijon
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
0,5 dl olja
salt o peppar
 
Blanda allt utom olja. Häll oljan i droppvis och vispa hela tiden.
Häll över salladen och blanda.
 
liknande sallad köpte jag på Stansted flygplats i London och härmade deras sallad...
 
 
de hade lite kycklingbitar i salladen men skippade de och gjorde helt vegetariskt...
de hade också rivna morötter med men de glömde jag...
 
 
gjorde också en lök/ostpaj....
 
Lök/ostpaj
 
1 paket färdig smördeg 250 g
1 burk netto 275 g Apetina medelhavsinspirerad tärnad ost i olja Herbs de Provence
ca 400 g gul lök
ca 1 tsk oregano
lite svartpeppar
lite salt
ca 1 dl kärnfria delade svarta oliver
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lyft smördegen på bakpappersklädd plåt. Skala och skiva löken tunt. Stek dem mjuka i lite av oljan från osten och smaksätt med oregano, salt och peppar. Pensla smördegen med lite av oljan från osten och smula osten på. Lägg på löken och delade oliver. Stek i nedersta falsen i 200 grader ca 25 minuter. 
Servera pajen varm.
 
serverade i lördags:
maftoulsallad
rökt lammfiol
lök/ostpaj
pepparkakor med stilton och fikonmarmelad
lussekatter
finsk russinkaka
"chokladkorv"
mjölkchokladfudge
 
Hej Då !!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0