Finskt julmat..2013-12-21

 
Morotslåda ( porkkanalaatikko ) 4 st. 0,5 dl aluminiumformar
 
3 dl vatten
1,5 dl gröt ris
6 dl mjölk
1,5 kg morötter
5 dl vatten
1 tsk salt
2 ägg
0,5 tsk salt
nypa vitpeppar
nypa malen muskotnöt
3 msk mörk sirap
på ytan: ströbröd
              smör
 
Koka 3 dl vatten och tillsätt riset. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölk, låt koka upp samt sedan på svag värme ca 40 minuter med lock på. Skala och skär morötterna i småbitar och koka i saltat vatten tills de är färdiga.  Låt rinna av och mosa dem. Blanda i ägg, kryddorna och sirap. Blanda i gröten. Häll i formarna. Strö på ströbröd och hyvla lite smör på. Grädda i 175 grader ca 2 timmar. 
 
 
gjorde också Kålrotslåda (lanttulaatikko)..(receptet se 2010-12-04 julmat..)
 
idag hade min halvfastedag och gjorde en sallad igen...
 
brysselkål (kokade dem ett par minuter), hackad grönkål, tärnad äpple och saften av ½ apelsin. Åt lite tunna skinkbitar till.. blev ca 160 kcal..
 
Hej då !!!
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0