Dagens soppa och efterrätt 2013-08-10

hade kvar rödbetor och spetskål från Bärby självplock.....så det blev rödbetssoppa med korv....( Stora J var och köpte sig en pizza....ville inte ha soppa)...
 
Rödbetssoppa med korv 2 port.
 
ca 250 g rödbetor
ca 70 g spetskål
1 liten röd lök
ca 1 msk matolja
ca 0,75 dl grönsaksbuljong
1 lagerblad
Herbamare örtsalt
0,5 msk tomatpuré
1 msk vinäger
1 Krakowkorv, skivad
 
Riv nästan alla rödbetor men spara en. Skiva kålen tunt och hacka löken. Fräs alltihop i en kastrull med matolja och låt småputtra under lock ca 10 minuter. Rör om då och då under tiden. Häll i buljongen, lagerblad och lite Herbamare och låt småkoka ca 20 minuter.  Riv under tiden återstående rödbetan fint. Tillsätt den och vinäger, tomatpuré och korvskivor i slutet av koktiden. Servera med en klick smetana.
 
till efterrätt blev det stekta nektariner i ugn  med glass och maskrossirap....   gott !!!
 
Stekta nektariner i ugn 2 port.
 
2 st. nektariner
fyllning:
3 msk smör
3 msk ströbröd (hade tagit havregryn men hade inget)
1 tsk vaniljsocker
1 msk honung
lite mandelspån
 
Sätt ugnen på 225 grader. Dela nektariner och tar bort kärnorna. Lägg dem i smorda portionsformar. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ströbröd, vaniljsocker och sist honung och låt småputtra en liten stund och rör om. Fyll nektarinerna med fyllning och strö på lite mandelspån. Ställ i ugnen på 225 grader ca 5-7 minuter. Servera med vaniljglass och maskrossirap.
 
Hej Då !!!!
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Så många inlägg jag inte hunnit med att uppdatera mig på och så mycket gott du lagar, Kristiina!! Den där efterrätten får det att vattnas i munnen på mig.

Svar: Tack Åsa !! Försöker medvetet gå mera mot grönsaksrätter med ibland inslag av kött/korv....det är ju så bra att det finns ju otroligt mycket att man kan göra med grönsaker...
Megane

2013-08-12 @ 17:44:02
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0